ماجرای انتخاب شهردار تهران و نحوه آرایش آرا به محمدباقر قالیباف موجب شد برخی عناصر به ظاهر اصلاحطلب بار دیگر باور واقعی خود را در مقابل واژههایی نظیر آزادی نشان دهند.
روز یکشنبه و در جریان رایگیری بر انتخاب شهردار تهران، یکی از اعضای اصلاحطلب شورا، برخلاف نظر سایر همفکرانش رای خود را به نام قالیباف نوشت.
همین موضوع باعث شد آنها که خود را منبع و منشاء دموکراسی میدانند، به یکباره برآشفته شوند و برای تخریب چهره آنکه بر خلاف جریان آب تشکیلاتشان شنا کرده همه تلاش خود را به کار بندند. به هرحال این عضو ناخلف! باعث شده بود ماه عسل خیالی برخی تلخ شود. برای اثبات این ادعا کافی است نگاهی گذرا به بعضی از روزنامهها و رسانهها در این چند روز بیندازیم.
«چرخش نیم ساعته چگونه رقم خورد؟»، «چرا هاشمی را نیاورد؟»، «فضای جلسه رای گیری بسیار ملتهب بود»، «قالیباف چگونه شهردار ماند؟»، «به نام اصلاح طلبان، به کام اصولگرایان؛ اولین گام راستگو» از جمله تیترهایی بود که آنها با ثبت آن سعی در پایین آوردن دمای بدنشان پس از شکست دور از انتظار داشتند. به هرحال آنها برای فتح سنگر به سنگر نقشههای زیادی کشیده بودند و این ناکامی به مذاقشان خوش نمیآمد.
اخراج از حزب کار؟
درحالی که دبیرکل حزب اسلامی کار در خصوص اخراج یا عدم اخراج «الهه راستگو» اظهار بیاطلاعی میکند، یک روزنامه در مطلبی مدعی شده است عملکرد الهه راستگو در روند انتخاب شهردار تهران مورد بررسی قرار گرفت و مقررشد در جلسهای به شکل رسمی اخراج وی از حزب کار اعلام شود.
این درحالیست که کمالی (دبیرکل حزب) با بیان اینکه باید این موضوع در جلسه حزب اسلامی کار مورد بررسی قرار گیرد و در کمیته انضباطی بررسی شود نیز درباره علت این دیکتاتوری که با فشار رسانهای قصد خط دهی به این حزب مستقل را دارند، سکوت کرد.
همچنین مهدی جعفری عضو شورای مرکزی حزب اسلامی کار در گفتوگو با فارس، در مورد اخراج یا عدم اخراج الهه راستگو از این حزب اظهار داشت: بحث اخراج خانم راستگو مطرح است اما این موضوع باید در جلسات حزب اسلامی کار مورد بررسی قرار بگیرد که ما عصر امروز(دیروز) جلسه هفتگی داریم.
این عضو حزب کار گفت: ما معتقدیم اقدام خانم راستگو در جریان انتخاب شهردار تهران حرکتی خودسرانه بوده و تلاشهای فراوان حزب اسلامی کار در حمایت از محسن هاشمی را به هدر داد.
اظهارات عضو شورای مرکزی این حزب درحالی مطرح شده است که در مرامنامه حزب اسلامی کار هدف «برقراری عدالت اجتماعی» و «توسعه مشارکت سیاسی و اجتماعی» عنوان شده و بر نفی هرگونه استثماری تاکید شده است.
همچنین در این مرامنامه از توسعه و تحکیم آزادیهای سیاسی و دفاع از آزادی قلم و بیان و ... یاد شده است.
شورای هماهنگی اصلاح طلبان تحت فشار است
عضو اصلاح طلب شورای شهر تهران هم با بیان اینکه طرد راستگو و دنیا مالی به دلیل پایبند نبودن به قولشان از سوی احزاب اصلاح طلب امری محتمل است، گفت: راستگو قسم خورده بود که به مواضع اصلاح طلبی پایبند باشد.
فاطمه دانشور در گفتگو با مهر اظهار داشت: دیروز(روز یکشنبه) خانم الهه راستگو و آقای دنیامالی به قالیباف رای دادند، البته بحث اخلاق سیاسی بسیار مهم است و این افراد بیشترین رایشان را از اصلاح طلبان کسب کردند. این کار بسیار غیراخلاقی است که فردی قسم خورده بود که به مواضع و منشور اصلاح طلبان پایبند باشد به قولش عمل نکند. باید ببینیم این افراد چه منافعی را داشتند که این گونه رفتار کردند.
وی ادامه داد: به هر حال اتفاق بدی بود که روز گذشته رخ داد و اخلاق سیاسی رعایت نشد. این اتفاق میان اصلاح طلبان خوب نیست، ما مواضعمان مشخص است به عنوان نمونه خودم هیچ ایراد فکری به قالیباف نگرفتم و گفتم او انسان خوبی است و کارهای خوبی را در شهرداری انجمن داده است اما بحث اخلاق سیاسی نباید فراموش شود.
عضو شورای شهر چهارم تاکید کرد: اخلاق سیاسی امروزه در جامعه بسیار مهم است و امیدواریم این موضوع در برخی از این افراد رشد پیدا کند. مطمئناً این افراد از طرف احزاب شان طرد می شوند و در فضای غیررسمی باید هزینههای سنگینی را برای این اقدام شان بدهند.
به گفته دانشور ، اصلاح طلبان تا حد ممکن می دانستند که ممکن است احمد دنیامالی با آنها همسو نباشد اما خانم راستگو قسم خورده بود که به مواضع و منشور اصلاح طلبان پایبند باشد.
عضو اصلاح طلب شورای شهر تهران افزود: راستگو از حزب کار به ما معرفی شده بود که فکر می کنم اخبار فراکسیون اصلاح طلبان را در اختیار جناح مقابل قرار می داد. او نه به محسن هاشمی و نه مسجد جامعی رای نداد. امروز شورای هماهنگی اصلاح طلبان تحت فشار است و اصلاحات هزینه سنگینی را در این باره پرداخت کرده است و چرا باید این افراد به مواضع جمع احترام نگذارند. ما روی قول آنها حساب کرده بودیم اما آنها به قولشان عمل نکردند. مواضع راستگو در مجلس مشخص بود و ما می توانستیم در چینش اولیه بهتر عمل کنیم. چینش لیست شورای شهر اصلاح طلبان دارای مشکل بود.
اصلاحطلبان رای تشکیلاتی را بر قسم به قرآن مقدم ندانند
عضو شورای شهر تهران اظهار داشت: آیا اصلاحطلبان منتقد الهه راستگو، رای تشکیلاتی را بر قسم به کلام الله مجید و رعایت حقوق شهروندی مقدم میدانند؟
مجتبی شاکری عضو شورای شهر تهران در گفتوگو با تسنیم، در خصوص هجمه رسانهها و احزاب اصلاحطلب به الهه راستگو و تخلف تشکیلاتی دانستن رای وی به قالیباف، گفت: افراد در رای دادن آزاد هستند و نباید فردی را به خاطر رایی که داده مواخذه کرد چراکه در اقدام خلاف اخلاق و حقوق شهروندی است.
وی ادامه داد: کسانی که میخواهند در شورای شهر از حقوق شهروندی دفاع کنند چطور به خودشان اجازه میدهند که حقوق شهروندی را نادیده بگیرند و فردی که سخنان هاشمی و قالیباف را شنیده و سپس با اختیار خود رای داده مواخذه کنند؟ باید از این رفتارها پرهیز کرد.
شاکری خاطرنشان کرد: هر عضو شورای شهر به کلام الله مجید قسم خورده که در تصمیمات خود مصالح مردم را در نظر بگیرد و هر فردی که قسم خورد، دیگر حق ندارد منافع حزبی را در نظر بگیرد. اگر منافع حزبی در نظر گرفته شود، پس قسم چه میشود؟ اگر هر فردی بر اساس عقل خود موردی را تشخیص داد و اقدام کرد، نمیتوان به وی فشار آورد که چرا بر خلاف منافع حزبی عمل کرده است و اصلاحطلبان جوری رفتار نکنند که قسم به کلام الله مجید و حقوق شهروندی نادیده گرفته شود.
وی تصریح کرد: همه مردم بر اعمال جریان سیاسی ناظر هستند و میبینند که هر جریان چگونه به اصولی که خود مدعی آن هستند، پاس میدارند و در نظر میگیرند که حق رای افراد است و حقوق افراد باید رعایت شود و نباید فردی را برای رای دادن تهدید کرد که این نوع رفتارها استبداد رای بوجود میآورد که به نفع جریانهای سیاسی نیست.
دوستان حرف و عملشان با هم یکی نبود
عضو شورای اسلامی شهر تهران، این شورا را فرصت خوبی برای تعامل و همکاری دو جناح سیاسی اصلی در کشور دانست و تنوع سلایق در شورا را نقطه قوت آن دانست.
احمد حکیمی پور در گفتگو با فارس درباره جلسه انتخاب شهردار در شورای شهر گفت: جلسه خوبی بود و بحث ها مطرح شد و رای گیری هم انجام شد. البته ما انتظار داشتیم کاندیدای ما رای بیاورد، اما نهایتا نتیجه چیز دیگری شد.
وی ادامه داد: مشکل ما این است که دوستان با توجه به اینکه از یک لیستی بوده اند و به برنامه و کار جمعی متعهد بوده اند، حرف و عملشان با هم یکی نبود. در حرف یک چیزی گفتند و در عمل کار دیگری کردند و این برای ما جای تعجب داشت.
حکیمی پور تصریح کرد: اگر این عده از همکاران از اول در جلسات داخلی ما می گفتند که این نظر را نسبت به انتخاب شهردار دارند، ما حرفی نداشتیم. اما مشکل اینجاست که پیش از رای گیری چیز دیگری می گفتند و ناگهان نظرشان تغییر کرد.
عضو شورای شهر تهران اضافه کرد: شورای شهر تهران فرصت خوبی برای تعامل و همکاری دو جناح اصلی کشور در یک فضای مشترک است. آقای قالیباف در هر دو طیف طرفدار دارد.
وی افزود: اما ما این طیف بندی ها را در شورا قبول نداریم و فکر می کنیم پس از انتخاب رئیس شورا و شهردار که دو رای گیری حساس بود، باقی مسائل موجد درگیری چندانی در شورای شهر نخواهد شد.
حکیمی پور در پایان تنوع سلایق در شورای شهر را نه تنها تهدید ندانست، بلکه تاکید کرد که این موضوع می تواند به نقطه قوت شورا هم تبدیل شود.
اصلاحطلبان با زبان بی زبانی اعتقاد دارند که قالیباف در شهرداری موفق بوده است
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: نباید آستانه تحمل اصلاحطلبان اینقدر پایین باشد که به خاطر رأی دادن راستگو به قالیباف، وی را از حزب خود خارج کنند و این در حالی است که بسیاری از اصلاحطلبان با زبان بی زبانی اعتقاد دارند که قالیباف در شهرداری کارآمدی لازم را دارد.
پرویز سروری، با اشاره به اینکه همیشه اینگونه بوده که پس از رقابتهای سالم سیاسی، رقابتها به رفاقتها تبدیل شود، اظهارداشت: در جامعه اسلامی پس از رقابتها عموماً رفاقتها به تعاملها نزدیک میشوند چرا که هدف رشد و تعالی کشور است.
وی اضافه کرد: متاسفانه بعضاً مشاهده میشود جمعیتهای حزبی و تشکیلاتی بر منافع ملی و مصالح کشور غلبه میکنند و نتیجه نامناسبی رقم میخورد.
سروری خاطرنشان کرد: چنانچه رقابتها در شورا به خصومتها تبدیل شود و این استمرار داشته باشد، شاهد اتفاقات ناگواری در شورا خواهیم بود.
عضو شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: شورا عرصه سیاسی نیست و نباید تبدیل به جولانگاه سیاسی شود و متاسفانه درحالی دوستان اصلاحطلب ما فراکسیون سیاسی تشکیل دادهاند که این موضوع منجر به دو قطبی شدن فضای شورا میشود.
وی اضافه کرد: این تاسف دارد که برخی از عوامل اصلاح طلب اعلام میکنند که ما آقای قالیباف را فردی کارآمد و توانمند میدانیم اما به دلیل اینکه از یک جریان سیاسی دیگری هستیم به وی رأی نمیدهیم.
سروری افزود: آیا قرار است منافع حزبی و سازمانی را فدای کارآمدی و توانمندی اشخاص و توسعه شهر کنیم؟ وی اضافه کرد: متاسفانه برخی از بیرون شورا بنا دارند، تصمیمات خود را در شورا تاثیر بگذارند که باید به این نکته توجه کرد و دچار بازیهای این چنینی نشویم.
سروری افزود: متاسفانه با روندی که هماکنون در شورای چهارم شاهد آن هستیم، هر روز به مدل شورای اول نزدیک میشویم و این نگرانیها هر روز گسترش پیدا میکند. وی اظهار امیدواری کرد: تمام دوستان در شورای شهر باید آستانه تحملشان بالا باشد و اینکه فردی از حزب آنها به آقای قالیباف رأی داده است آنها را خشمگین و ناراحت نکند و فرد مورد نظر را اخراج کنند.
وامدار مردم هستم نه حزب
الهه راستگو که این روزها از طرف همحزبیهایش تحت فشار است در مورد شایعه اخراج وی از حزب اسلامی کار، اظهار داشت: در مورد اخراجم به بنده اطلاعی ندادهاند. وی تاکید کرد: بنده وامدار مردم هستم بنابراین وامدار هیچ حزب و گروهی نخواهم بود؛ من از روز اول در برابر خداوند متعال قسم خوردهام و به آن عمل خواهم کرد.
عضو شورای شهر تهران در مورد رای خود به محمدباقر قالیباف برای شهرداری تهران تصریح کرد: دو گزینه بیشتر نداشتیم. اگر گزینههای دیگری بود شاید میتوانستیم وقت بیشتری بگذاریم اما به هر حال به نظر بنده تنها شخصی که میتوانست به شهر تهران کمک کند آقای قالیباف بود.
راستگو گفت: پس از اعلام نتیجه انتخاب شهردار تهران افرادی که اصلا سیاسی نیستند و با هدف کاسبکارانه در لیست ما قرار گرفته بودند، طی تماسهایی نه تنها به بنده توهین کردند بلکه من را نیز تهدید کردند.
چیزی که عوض دارد
گویی چه اتفاق عجیبی رخ داده است. آنها که طی روزهای گذشته آماده فتحالفتوح بودند و شکست بدی را متحمل شدهاند. به قول معروف اصلاحطلبان مدعی آزادی در آمپاس! قرار گرفتهاند.
واقعا گناه الهه راستگو اینقدر نابخشودنی است که برای تخریبش از هیچ تلاشی مضایقه نمیکنند؟ راستی مگر همین چند روز پیش در انتخاب رئیس شورای شهر، یک بنده خدایی در دقیقه نود همه محاسبات را به هم نزد و به قول معروف زیر قولش نزد؟! آنجا چون به سود اصلاحطلبان بود، گناه که نداشت، ثوابی را هم در توشه آخرت آن بنده خدا ثبت میکنند؟ آنجا که قبل از انتخاب شهردار تهران برای همان بنده خدای فوقالذکر حکم معاونت نظارت شورای شهر زده شد، ایرادی وارد نبود؟ نمیشد آن حکم بعد از جلسه انتخاب شهردار برای آن بنده خدا صادر شود؟ به این حرکت، تدلیس سیستماتیک گفته نمیشود؟ اصلاحطلبان درخصوص رفتار آن بنده خدایی که از فهرست اصولگرایان به شورا آمد و رای خود را به هاشمی داد چه نظری دارند؟
اگر همه این اتفاقات به شکل برعکس رخ میداد، اصلاحطلبان چه واکنشی داشتند؟ جز این بود که در رثای اسلام خدشهدار شده، ایران به انحراف کشیده شده، قانون و آزادی نقض شده و... میگفتند و مینگاشتند!
چرا دوستان اصلاحطلب دوست دارند دیگها فقط برای آنها بجوشد؟ چرا نمیخواهند از این رفتارهای افراطگرایانه که گاه مثل فتنه 88 به دیکتاتوری و خود بزرگبینی بیش از حد منجر میشود، دست بردارند؟
چه اصلاحطلبان و چه اصولگرایانی که امروز براساس رای مردم کرسی مسئولیتی را بر عهده گرفتهاید، یادتان نرود شما در اولین روز کاریتان به کتاب آسمانی خدا قسم یاد کردهاید که در خدمت نظام و مردم باشید.
+ سلام.دوستان عزیزی که افتخارمیدن و به این وبلاگ سر میزنن من مدتیه تو فیسبوک به اسمalikhodabakhshi@gmail.comفعالیت میکنم. یاعلی